Heksen sendt til Bloksbjerg

Så blev det nok engang Skt. Hansaften, og det blev igen af Borgerforeningen markeret med bål og tilbehør på pladsen ved idrætsanlægget. Bålet have ligget der længe og var blevet udbygget de seneste dage, så det tog sig helt flot ud med heksen i toppen. Den var i øvrigt flot lavet af børnene i ”Fritteren”.

Det var varslet, at bålet skulle tændes ved 20-tiden, men lad os bare sige, at det blev lidt senere. 20 min. i 21 steg Leif Kristensen på den imponerende talestol, der bestod af en palle belagt med sammenfoldet papkasse. Han bød velkommen til en forsamling på over 100, og overlod straks scenen til præsten, som skulle holde båltalen.

Kirsten Krab Koed var ikke uden humor, da hun indledningsvis fortalte, at hun gennem sine 5 år i byen efterhånden har sagt meget, men måske har ikke så mange hørt det – underforstået, at det meste er sagt i kirken. Men hun holdt en tale, hvor hun tog udgangspunkt i sine erindringer fra barndommens og ungdommens Skt. Hansaftener på hjemegnen, der i teenageårene udviklede sig til noget så vildt som rejemadder og hele 2 øl pr. deltager.

Holger Nielsen blev udpeget som forsanger, da han efter Leifs vurdering var den ældste, og det gjorde han udmærket. Herefter var der almindelig råhygge og fortæring af øl, sodavand, pølser, kaffe og kage, og ved 22-tiden var det ved at være slut.

Hvor næste års bålafbrænding skal finde sted, er ikke afklaret, men Leif Kristensen fra Borgerforeningen fortæller, at folk godt kan spare sig for at køre nyt brænde ned til det samme sted, for her skal anlægges en rulleskøjtebanen i forbindelse med Billingeparken.

- Om vi flytter ned til søen, eller vi finder et sted her i området, er ikke afgjort endnu, men det overvejer vi nu og i tiden frem mod næste Skt. Hans, siger Kristensen.

Se billeder fra Skt. Hansaften her.

/hp
Lagt på nettet 23.06.2009 (22:55)