Sparkær samlede skidt


Ida, der sammen med bror Nicolaj var de yngste samlere, ses her sammen med Morten Busk på Østervang

For tredje år i træk havde Borgerforeningen arrangeret "Ren by Sparkær", som betyder, at en gruppe af byens borgere mødes i Medborgerhuset og bruger et par timer til at samle henkastet affald ind i sorte sække, som så afleveres hos Revas i Stoholm.

I år er der en landssækkende kampgane her søndag, men da kan vi så nyde, at vi klarede det hele i går. Den slags kan altså godt lade sig gøre uden store projekter og kampagner, hvis man gider bevæge sig rundt og få lidt frisk luft. Og det var der en pæn flok på godt og vel 20, der havde lyst til i år.

Som tidligere startede man med kaffe og boller kl. 09.00, og efter den indledende snak, sivede folk lige så stille af sted fordelt på det enkelte gader og indfaldsveje. Resultatet var faktisk i år opløftende, forstået på den måde, at der kun blev samlet det, der kunne fylde en enkelt trailer ind. Og det skal ses i relation til, at der de to foregående år blev kørt to fyldte trailere til Stoholm.

 

Når folk returnerede til Medborgerhuset ventede der en dem den dejlig overraskelse i form af en velsmagende karrysuppe tilberedt af Vita og døtrene Susanne og Gunvor. Den skal de have ros for!

Endnu en vellykket forårsrengøring blev klaret på en lørdag formiddag, så nu er der gjort rent, svinene kan begynde at smide deres skidt ud igen. For lære dem at lade være er nok utopi! Målt på indholdet af det opsamlede, må man desværre konstatere, at det er et problem, hvor alle aldre er involveret. Slikpapir/-plastik, øldåser, sodavandsdåser, flasker, plastik, flamingo, byggeaffald o.s.v.

Vi ses igen til næste år!

/hp
Lagt på nettet 18.04.2010 (16:00)