Fyld kirken på næste søndag den 26. september

Fyld Danmarks Kirker - hvad er nu det for noget?

Skal vi nu alle sammen i kirke? Det er vel tilstrækkeligt, at kirken er fyldt juleaften, til barnedåb, konfirmation, bryllup og ved begravelser -eller? Tja... I det Nye Testamente hører vi om fulde kar, fulde kurve og fulde lagre. Og lignelsen om det store festmåltid fortæller, at husets herre befaler, at hans hus skal være fyldt. Men er det sandt? Er Gud ikke tilfreds med halvtomme huse?

Ideen om at fylde landets kirker én helt almindelig søndag en gang om året kommer fra Vestlolland. Den sidste søndag i september har initiativtagerne fra Lolland en drøm om at fylde landets kirkerum til bristepunktet. For der sker jo noget særligt, når kirkerummet er fyldt med sognets børn - jeg tænker, at mange kender den gode fornemmelse af fællesskab fra juleaften. Når man sidder dér tæt pakket og synger med på ”Det kimer nu til julefest”, mens man glæder sig til synet af det smukt pyntede juletræ og den gode smag af julemad, så føler man sig tryg og godt tilpas. 

Drømmen fra Vestlolland har spredt sig udover det ganske land. Drømmen er også fløjet til Sparkær. En fyldt kirke til en næsten almindelig gudstjeneste; er det sandt, kan det også ske her hos os?

Vi har til lejligheden inviteret en af byens lokale kræfter indenfor musik, nemlig Anders Slot Sørensen fra Galleri Borris. Anders har lovet at komme og forskønne gudstjenesten med trompet- og guitarspil med sang. Anders er meget dygtig, så I kan godt glæde jer…

Konceptet Fyld Danmarks Kirker går i al dets enkelthed ud på, at man deltager i gudstjenesten i den kirke i pastoratet, som tilslutter sig konceptet; altså Sparkær Kirke - søndag den 26. september kl. 15:00. Tag gerne hele gaden, venner, bekendte og familie under armen. Vi er meget glade for, at Nordstjernen bakker op om ”Fyld Danmarks Kirker”, og Sparkær-Gammelstrup menighedsråd er efterfølgende vært ved kaffe og kage på Nordstjernen.

Hele sognet er altså hermed inviteret til en næsten almindelig gudstjeneste. Den gudstjeneste, som bærer kirken året rundt. Mon der vil være plads til alle? Kom selv og se!

På glædeligt gensyn
Sognepræst
Kirsten Krab Koed
 

/hp
Lagt på nettet 16.09.2010 (17:45)