Tillykke Torsten!

På søndag fylder Sparkærs (Viborg Kommunes) borgmester Torsten Nielsen 50 år, men allerede her fredag eftermiddag blev dagen markeret med en reception i Sparkær Forsamlingshus.


Dagens midtpunkt og faste støtte Lene. Bagved i døråbningen skimtes sønnerne Bjarke og Anders.

Byens flag var hejst, og det blev bemærket af de mange udenbys gæster, der havde fundet vej til Sparkær - flere for første gang. Forsamlingshuset var fyldt med gæster, og området omkring fyldt med biler med alternative parkeringer. - Vi må håbe, at kommunens P-vagter ikke kommer forbi, for så vil det skæppe godt i kommunekassen, som en af talerne bemærkede.

Og taler var der mange af. Efter at sønnerne Bjarke og Anders indledningsvis havde indviet gæsterne i Torstens ageren på hjemmefronten som far og ægtemand, følte man sig næsten hensat til et vælgermøde, inden det kommende valg i november.

Viceborgmester Per Møller Jensen lagde for, og efterfølgende kom byrådets øvrige partier på scenen, dog undtagen Radikale og Enhedslisten - vel af den gode grund, at de ikke var der. Men fælles for alle taler, selv om der godt nok også var politiske drillerier, var en stor respekt for Torsten som menneske, hans gå-på-mod, hans ordholdenhed og mange andre positive egenskaber.

Et af Viborg Kommunes moderne værdiord er "Ordentlighed". Det ord blev gang på gang nævnt om Torsten i talerne om hans politiske arbejde, men også at han med en højt profileret post som borgmester i en stor kommune har bevaret jordforbindelsen og forbindelsen til sine rødder i Sparkær.

Det blev også til ministerbesøg i Sparkær denne fredag, idet justitsminister Søren Pape Poulsen lagde vejen forbi. Og som mange nok ved, var det jo netop i Sparkær for 10 år siden, at de to krydsede veje og klinger for første gang i en skoledebat, men siden har de fulgtes ad på den konservative vej, som lige nu på landsplan ser ud til at gå mere lige ud i den rigtige retning med Søren Pape ved roret.

Biskop Henrik Stubkjær lukkede talerækken og takkede Torsten for den velkomst og medtagelse, han og familien havde fået, da de flyttede til Viborg for to år siden. Han fortalte blandt andet om Torstens evner som løber, hvor han havde udfordret biskopperne, hvilket han måske ikke skulle have gjort. Og så til slut om en drøm i nat, hvor han, Morten Jensen (direktør for VFF) og Torsten stod foran himlens port og skulle have opfyldt deres sidste ønske. Morten Jensen ønskede sig så inderligt, at VFF måtte score et mål og vinde bare en enkelt hjemmekamp. Stubkjær ville så gerne have lov til at prædike bare en sidste gang i Viborg Domkirke, og Torstens svar: A vil gerne dø, inden du holder din sidste prædiken.

Jo, der var en fin stemning i Sparkær Forsamlingshus, og det var tydeligt, at Torsten nød de mange rosende ord og stikpillerne.

Tillykke Torsten!

/hp
Lagt på nettet 03.03.2017 (17.00)