60 år - og hva' så???

Kirkesanger ved Sparkær og Gammelstrup kirker inviterer til gratis koncert i anledning af, at han fylder 60 den 26. juni.

Vi har modtaget denne pressemeddelelse:

"Den 26. juni 2015 fylder kirkesanger Michael Halle 60 år. Det i sig selv er jo ikke så usædvanligt, men at han samtidig har 50 års jubilæum som sanger siger en del om, hvor mange gange han har sunget ved gudstjenester og andre kirkelige handlinger. Han er også en hyppigt benyttet solosanger primært ved begravelser.

Michael begyndte sin karriere som sanger i Københavns Drengekor og har siden sunget i et utal af forskellige sammenhænge. I mange år har han været nærmest fast inventar i kirkerne i Skive og Salling, men siden 2011 været fast tilknyttet Sparkær og Gammelstrup Kirker i Fjends, hvor også hans faste pianist Jens Bøgestrand er tilknyttet som organist.

Det er også i Sparkær Kirke, at dagen vil blive fejret med en koncert fredag den 26. juni kl. 17:00, hvor Michael har samlet en række musikere fra lokalområdet, der sammen med ham vil give en smag på nogle af de mange sange, han gennem årene har sunget.  Det er undervejs også blevet til et par pladeudgivelser, og sidste år barslede han med en mini CD med 7 af Jens Rosendals Evangeliesange i duoen ”Halle & Bøgestrand”

60’er Bandet, som holdet til koncerten er kommet til at hedde, består udover af hans faste musikalske makker gennem mange år, Jens Bøgestrand, tillige af konservatorieuddannet sanger Stine Jung Møller, organist Natalia Jespersen fra Haderup, Trier Skovgård på bas, Victor Halle på guitar og Lars Emil Svejgaard på trommer.

Det er dog ikke ligefrem 60’er musik, de vil spille, men derimod en blanding af gamle kendte salmer, nyere evangeliesange og en masse kendte, både danske og engelske rytmiske mere moderne ting, som de kaster sig over. Men alle sangene har ifølge Michael selv haft og har stadig en meget stor betydning for ham, specielt efter, at han sidste år blev ramt af en hjerneblødning, som han heldigvis slap nådigt fra.

Så der er ingen tvivl om at det bliver en koncert fyldt med følelser og intens nærvær. Michael vil i løbet af koncerten også fortælle lidt om, hvad det er ved nogle af sangene, der netop gør dem specielle og tankerne bag nogle af de tekster i de moderne sange, der måske ellers opfattes som lidt overfladiske.

 ”Det er langtfra alle der har evnen til at skrive gode tekster, men de fleste, der skriver tekster, gør det fordi, de har noget på hjertet, nogle følelser, de gerne vil dele med andre, og det er netop det, det hele handler om. Det er følelserne der skaber teksten og kommer ud i musikken” siger han.

Efter koncerten, der varer ca. 1 time, og som selvfølgelig er gratis og åben for alle, er menighedsrådet vært ved et lille traktement foran kirken.

Udover at være sanger, driver Michael og hans kone internetforretningen Elenas.dk med salg af økologiske hudplejeprodukter og græske specialiteter i Hem, hvor de også bor sammen med deres yngste søn Victor."

/hp
Lagt på nettet 16.06.2015 (11:20)