Spejderbesøg fra Canada

Jens Lanknivs Gruppe havde i sidste uge besøg af en gruppe spejdere fra det vestlige Canada.

Herover er truppen, der bestod af 13 unge i alderen 12-18 år og 3 ledere linet op foran spejderhytte på Enrico Dalgas Vej.- Besøget er en genvisit fra 2009, da en gruppe fra Sparkær var i Canada, og her mødte de meget hjælpsomhed fra en gruppe i Quesnel, Britisk Colombia, der er Canadas vestlige provins, fortæller Orla Olesen fra Jens Langknivs Gruppe.

To af truppen er fra Toronto og en fra Vancouver, mens resten er fra Quesnel. Gæsterne ankom søndag den 27. juli og fløj fra Billund igen torsdag den 31 juli. De har haft base i Sparkær, men har været på flere ture i Danmark, inden rejsen gik videre.

- De har været i Mønsted Kalkgruber, på Hjerl Hede, en tur til Vendsyssel, gennem Store vildmose, i Løkken , på Skagens Gren, og en løbetur  i Råbjerg Mile. Onsdag kørte de til Sjælland for at sejle vikingeskibe på Roskilde Fjord, så de har haft travlt og oplevet meget på de få dage, beretter Orla Olesen.

Inden de kom til Danmark, havde de besøgt flere spejdergrupper i Europa, og målet - da de forlod Sparkær - var en international lejr i Rom,  hvor de skal være en god uges tid. Den lejr bliver afholdt af Wold Federation Internationale Scouts. Her der også er tre Sparkær-borgere, der deltager. Efter lejren i Rom skal canadierne en tur til Belgien og Schweiz.

Mandag aften den 28. juli var der arrangeret en fæles spisning, hvor der var op mod 50 deltagere. 

- De canadiske ledere fortalte, at de unge havde været meget aktive med at samle midlerne til turen, bland andet flaskeindsamling og som medhjælpere ved bingospil, slutter Olesen.

/hp
Lagt på nettet 04.08.2014 (17:20)