Usædvanlig stemningsfyldt langfredagsgudstjeneste

Langfredag aften den 29. marts danner Sparkær Kirke rammen om en usædvanlig og meget stemningsfyldt gudstjeneste under overskriften ”Den stille eftertanke”. Det er kirkens faste organist og sanger, makkerparret Jens Bøgestrand og Michael Halle, der står for hele tjenesten.

Aftenen byder på stille refleksion og eftertænksomhed til Otto Mallings stemningsmættede og maleriske musik ”Frelserens syv ord på korset”, der spilles af Jens Bøgestrand på kirkens gamle orgel tilsat moderne elektronik. Michael Halle står for de sammenbindende læsninger, sangen og styring af de underbyggende lyseffekter.

Det bliver utvivlsomt en meget stemningsfyldt særgudstjeneste om Jesu vej til korset og hans sidste timer, som absolut bør opleves.

”Når vi spiller, som f.eks. til denne langfredagsgudstjeneste i Sparkær, hvor dagens tekst fortolkes i både ord og toner, er det altid vores mål, at man skal kunne mærke det, vi laver - ikke kun passivt høre det, men mærke det dybt inde i sig. Det er vi sikre på, man kan med dette fantastiske og gribende musikalske værk af Otto Malling, der i 5 satser beskriver langfredagsforløbet fra Gangen til Golgata til Sejrens ord” fortæller Michael Halle.

Gudstjenesten starter kl. 19:30 og varer en lille times tid, hvorefter der er kaffe i våbenhuset og lejlighed til en snak med de to kirkemusikere, der udover kirkemusikken har dybe rødder forankret i den mere rytmiske musikscene og som Halle & Bøgestrand jævnligt er at finde ved bl.a. kirkekoncerter rundt i det midtjyske.

Duoen var i øvrigt også arrangør af en større velgørenhedskoncert i Skive til fordel for Foreningen af frivillige ved Hospice i Danmark for et par år siden.

/hp
Lagt på nettet 18.03.2013 (20:20)