Jacobs alvorlige og muntre fortælling om kræft

Jacob Pallesen gav mandag aften de godt 50 tilhørere på Sparkær Skole med foredraget "Fra elitesport til dropstativ... og tilbage igen" noget at tænke over. - Jeg er ingen guru ud i kræft, men ønsker bare at fortælle andre, hvordan jeg har har oplevet og følt mit sygdomsforløb, understregede han flere gange.

Åbent, alvorligt men så sandelig også med humor fortalte han om sin kamp mod den kræftsygdom, som har fyldt så meget i hans unge liv. Den stoppede en lovende karriere, hvor drømmen efter flotte ungdomspræstationer i triatlon var deltagelse i OL 2012. Det er han den dag i dag stadig bitter over, og har svært ved at acceptere.

Men efter at have hørt hans detaljerede gennemgang af sit sygdomsforløb med hans mange pudsige udfordringer til sygehusvæsenet, sidder man alligevel tilbage og fornemmer en stadig ung mand, der er taknemmelig for livet og for den behandling, har har fået.

Han lagde ikke skjul på, at han en stræber, for som han sagde: - Når jeg havde vundet et nordisk mesterskab som junior, så tænkte jeg hele tiden, at det er jo ikke et noget særligt - det er på seniorniveau, det tæller.

Hans stræben og viljestyrke har helt sikkert hjulpet ham igennem sygdommen, men han nævnte flere gang sin familie og nære venner som helt afgørende faktorer, der har hjulpet ham igennem.

I dag er han erklæret 100% rask og fri for kræften, har stiftet familie i det fynske og erkendte, at mindre en OL og førstepladser også tæller i dag. For som han sagde mod slutningen af sit foredrag: - Da jeg sidste år igen gennemført en ironman i en OK tid, tænkte jeg, at det var sgu godt gået, at min krop kunne klare det.

Tak for en tankevækkende og medlevende fortælling.

Du kan læse meget mere om Jacob på www.jacobpallesen.dk

/hp
Lagt på nettet 30.09.2013 (22:50)