Babysalmesang i Sparkær Kirke

Det nu lykkedes at få startet et hold til babysalmesang i Sparkær Kirke. Babysalmesangen ledes af Susanne Klausen, kirkesanger i Sparkær og Gammelstrup Kirke og er for de 0 - 1 årige med forælder.

Holdet, der er på 7 babyer og deres mødre, startede i onsdags, og de mødes de næste 9 onsdage fra kl. 09.30 til 10.15. Bagefter er der fælles medbragt kaffe.

Deltagerne er småbørn i alderen fra 5 – 7 mdr. + en enkelt på 8 uger. De kommer fra Ørum, Højslev, Sparkær og Stoholm, og der bliver sunget, spillet, leget og hygget. Susanne Klausen har sat ny tekst på ”Mester Jakob” – nemlig en tekst, der handler om kirkeklokken. Salmer som ”I østen stiger solen op”, og ”Sov sødt barnlille” bliver brugt.

Et par farvestrålende cylofoner fik de største børn lov at lave musik på, og børnene blev lullet ved hjælp af et lagen og to voksne til at svinge. Der er tid til hygge også mødrene imellem.

Om ideen med babysalmesang fortæller Susanne Klausen bl.a.: - Babyer er fokuserede på lyd, lys, bevægelse og berøring i det første år, inden sproget udvikles. Der er de meget modtagelige for alle slags stimuli, og her er sangen en væsentlig og central kilde til udvikling.

Der er ikke plads til flere på det nuværende hold, men Susanne Klausen og menighedsrådet er klar med tilbud og et nyt hold eller måske to efter nytår, afhængig af interessen.

/hp
Lagt på nettet 07.09.2008 (20:50)